BOEK
ALLE LINO'S EN DE VOLLEDIGE GESPREKKEN ZIJN OPGENOMEN IN HET BOEK MET DE GELIJKNAMIGE TITEL: UDENHOUT, VAN OUDE MENSEN VOOR KINDEREN'.

WEET JIJ WAT KNOEZELS ZIJN? OF HOEVEEL KLOMPEN ER VAN ÉÉN BOOM GEMAAKT WERDEN? WIST JE DAT SCHOOLKIDEREN VROEGER DIE KLOMPEN BESCHILDERDEN? EN WEET JE HOE LANG DE KINDEREN ER VROEGER OVER DEDEN OM VAN DE STEENFABRIEK NAAR SCHOOL TE LOPEN? EN DAT ER KASTEELFEESTEN WAREN WAAR DE HARMONIE ELK JAAR SPEELDE?

UDENHOUT, VAN OUDE MENSEN VOOR KINDEREN IS EEN BOEKJE VOOR KINDEREN VAN 0 TOT 100. MEER NOG DAN OVER FEITEN GAAT HET OVER DE BELEVING ERVAN.
                                                                                                                             

RIET VAN BILJOUW-DE VEER, WIM WEIJTMANS, NETJE VAN INGEN-VERSCHUUREN, JAN VAN BEERENDONK, JAN TEN HAVE EN WIM BOUWENS VERTELLEN.

 

DE HARMONIE, DE WACHTPOST NR. 16, DE KRUIDENIERSWINKEL, DE BOMENROOIERIJ, KLOMPENMAKERIJ EN DE OUDE STEENFABRIEK; DE VERHALEN KOMEN TOT LEVEN
 

KINDEREN WORDEN DEELGENOOT VAN DE VERHALEN, MAKEN HUN EIGEN BEELDEN. ALLE LINO'S EN UITSPRAKEN DIE TOT DE VERBEELDING SPREKEN, ZIJN OOK UITGEBRACHT ALS SET ANSICHTKAARTEN

UDENHOUT, VAN OUDE MENSEN VOOR KINDEREN 

TER AFSLUITING VAN DE HERSTRUCTURERING VAN DE HOOFDLINTEN IN UDENHOUT, VROEG DE GEMEENTE TILBURG AAN SAS  OM MET HET TAKE A SEAT CONCEPT DE OUDE DORPSVERHALEN TOT LEVEN TE BRENGENOP 20 MAART IS HET VERHALENOBJECT GEPLAATST OP DE HOEK SLIMSTRAAT-MOLENHOEFSTRAAT.

  OUDE UDENHOUTERS EN KINDEREN KWAMEN BIJ ELKAAR EN SPRAKEN OVER VROEGER. DE KINDEREN WERDEN DEELGENOOT VAN DIE VERHALEN EN MAAKTEN LINOSNEDEN VAN DE BEELDEN DIE DE VERHALEN BIJ HEN OPRIEPEN.

VIJF VAN DIE LINO'S ZIJN OP EEN SOKKEL NEERGEDWARRELD EN GEVEN PLAATS AAN DE VOORBIJGANGER, DIE DOOR EEN DRUK OP EEN KNOP KAN LUISTEREN NAAR DE VERHALEN OVER VROEGER.

VIA EEN DRUK OP EEN VAN DE KNOPPEN AAN DE ZIJKANT IN DE SOKKEL, BELUISTER JE DE VERHALEN.
KLIK HIER VOOR HET HELE PROJECT, DE PLAATSING EN DE OPENING IN FOTO'S

ZIE HIER DE FILM VAN DE UDENHOUTSE VIDEOCLUB DIE HET PROJECT VOLGDE.

VOLG DE LAATSTE UPDATES OP DE TAKE A SEAT PAGINA OP FACEBOOK
OFLUISTER NAAR
NCRV RADIO LIVE INTERVIEW IN DE TAFEL VAN 5 DOOR KARIN DE GROOT (41 MINUTEN VANAF BEGIN
EN LEES ARTIKELEN OVER PROJECT & DE PLAATSING, OP UDENHOUT CENTRAAL
 
WILT U EEN BOEK EN / OF KAARTEN BESTELLEN, DAN KAN DATHIER

NIEUWE VERHALEN
ER ZIJN VEEL VERHALEN IN HET DORP. OVER HET GILDE, DE BOMENKWEKERIJEN, DE SMEDERIJEN, HET KAPELLETJE, HET KASTEEL, HET WERKEN OP 'T LAND EN NATUURLIJK VEEL, VÉÉL MEER. VERHALEN VAN HOE 'T WAS, GEWOON, VAN DAG TOT DAG.
WILT U OOK VERHALEN VERTELLEN? KENT U EEN MOOIE ANEKDOTE, OF IEMAND DIE EEN MOOI DORPSVERHAAL HEEFT OF KENT? MAAK UW IDEE OF VERHAAL KENBAAR VIA DEZE LINK! 
WE BRENGEN GRAAG VOLGEND JAAR WEER NIEUWE VERHALEN TEN GEHORE IN HET OBJECT OP DE SPITSE HOEK!

EXPOSITIE
ALLE LINOSNEDEN, DE FOTO'S EN EEN VOLLEDIGE BEELDPRESENTATIE VAN HET PROJECT ZIJN TOT EIND APRILTE ZIEN IN DE HAL VAN BASISSCHOOL DE WICHELROEDE.
 
 
 
 
FOTO'S: DAVID GÓMEZ VAN HAEREN